Mini-pizza met pompoen

Mini-pizza met pompoen

    • voor het deeg
  • 900 g bloem
  • 50 cl lauw water
  • 25 g zout
  • 3 eetl. pompoenzaadolie
  • 8 g gist, of 1 pakje droge gist
    • voor de topping
  • 25 g pompoenpitten, gemalen
  • 1 pompoen
  • 100 g prosciutto
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt of geschaafd
  • 50 g rucola
  • olijfolie

Kneedt eerst alle ingrediënten voor het deeg en vorm een bal.
Plaats in een kom, dek af met een theedoek en laat ongeveer 2 uur rijzen.
Bereid in de tussentijd de topping voor.
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Stoom de pompoenblokjes in de HLF bij 120 °C met een beetje olie gedurende 10 minuten tot ze zacht en gemakkelijk te pletten zijn.
Plet of meng het tot een pasta.
Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol ze uit tot een kleine pizza of trek ze uit elkaar.
Besmeer elke pizza met de pompoenpasta en bestrooi met pompoenpitten.
Bak de mini-pizza’s gedurende ongeveer 10 à 15 minuten op 200 °C in de HLF.
Daarna de rucola, prosciutto en Parmezaanse kaas over de pizza verdelen.
Bestrooi met enkele druppels olijfolie.

Tip
Natuurlijk kunt u de mini-pizza’s ook naar eigen smaak vullen met andere ingrediënten.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug