Mediterrane kipnuggets

Mediterrane kipnuggets

  • 2 plakjes oud witbrood
  • 1 eetl. scherpe paprikapoeder
  • 1 eetl. olijfolie
  • 250 g kippenborstfilet in stukken
  • 1 eidooier
  • 1 eiwit
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 2 theel. rode pesto
  • vers gemalen peper
  • 1 eetl. peterselie, fijngehakt

Vermaal het brood met het paprikapoeder in de keukenmachine tot een kruimelige massa en roer de olijfolie erdoor.
Doe dit mengsel in een kom.
Meng de kipfilet vervolgens in een keukenmachine en pureer het met het eigeel, knoflook, pesto en peterselie.
Breng op smaak met halve theelepel zout en wat peper.
Klop het eiwit in een kom.
Vorm dan het mengsel in 10 ballen en druk ze plat tot ovale nuggets.
Wentel de nuggets eerst door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
De nuggets moeten volledig gepaneerd zijn.
Doe nuggets in de mand van de HLF en stel de timer in op 10 - 12 minuten.
Bak de nuggets goudbruin aan op 200 °C.
Bak vervolgens de resterende nuggets.

Tip
Mediterrane kipnuggets worden het best geserveerd met Franse friet en verse salade.
U kunt ook variëren door Italiaanse nuggets met groene pesto en 25 g Parmezaanse kaas of Griekse nuggets met geraspte citroenschil, fijngehakte oregano en 25 g verkruimelde feta.

Bron: ich koche

Terug