Mediterrane kip

Mediterrane kip

  • 2 sneetjes wit brood, oud, in stukken
  • 1 eetl. paprikapoeder, scherpe
  • 1 eetl. olijfolie
  • 250 g kipfilet, in stukken
  • 1 eidooier
  • 1 eiwit
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 2 eetl. pesto, rood
  • peper, vers gemalen
  • 1 eetl. peterselie, fijngehakt

Maal het brood met het paprikapoeder in de keukenmachine tot een kruimelige massa; roer de olijfolie erdoor.
Doe dit mengsel in een kom.
Pureer de kipfilet in een keukenmachine en meng met het eigeel, knoflook, pesto en peterselie.
Breng op smaak met een ½ theelepel zout en een beetje peper.
Klop het eiwit in een kom.
Vorm het mengsel in 10 ballen en druk ze plat in ovale vormen tot nuggets.
Draai de nuggets eerst in het eiwit en daarna in het paneermeel.
De nuggets moeten volledig gepaneerd zijn.
Voeg vijf nuggets toe aan het mandje en schuif het mandje in de HLF.
Zet de timer op 10 à 12 minuten.
Bak de klompjes goudbruin bij 200 °C.
Bak vervolgens de rest van de nuggets.

Mediterrane kipnuggets worden het best geserveerd met frietjes en verse salade.

Tip
U kunt deze Mediterrane kipnuggets ook variëren en Italiaanse nuggets bereiden met groene pesto en 25 g Parmezaanse kaas of Griekse nuggets met geraspte citroenschil, fijngehakte oregano en 25 g gemalen feta kaas.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug