Maïskolven - I

Maïskolven

  • 4 verse maïskolven
  • 3 theel. plantaardige olie
  • zout & peper naar smaak

Verwarm de HLF voor op 205 °C.
Verwijder de bladeren, was de maïs en dep droog.
Snijd de maïs op maat om in de HLF te passen.
Besprenkel de olie lichtjes en gelijkmatig over de maïs.
Breng op smaak met zout & peper.
Zet uw voorverwarmde HLF op 205 °C gedurende 7 à 10 minuten.

Bron: NN


Maïskolven - II

Maïskolven

voor 2 personen

  • 2 maïskolven
  • 1 theel. olie
  • 1 theel. gerookte paprikapoeder
 
  • 1 theel. Râs al Hânout
  • chilivlokken
  • ½ limoen

Verwijder de bladeren van de maiskolven, trek de draden er af en spoel de maïs schoon.
Meng de olie en kruiden in een kommetje samen.
Rasp de schil van een halve schoongeboende limoen en de pers het sap eruit.
Meng dit samen.
Bestrijk de maïskolven met een kwastje met het kruidenmengsel.
Bereid de maïskolven op 185 °C in 10 à 15 minuten in de HLF.
Draai ze halverwege om.
Garneer eventueel met fijngesneden peterselie.

Bron: Voedingscentrum

Terug