Linzer ogen

Linzer ogen

    • voor het deeg
  • 450 g bloem, glad
  • 300 g boter, kamerwarm
  • 150 g poedersuiker
  • 1 eidooier
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
    • voor het vullen
  • 1 eetl. rum
  • bessenjam
  • poedersuiker

Voor de Linzer ogen uit de HLF worden eerst alle ingrediënten voor het deeg snel samen gekneed.
Vorm een bal, wikkel in plasticfolie en laat ongeveer 2 uur rusten in de koelkast.
Rol het korte deeg dun uit op een bloemig werkblad.
Knip ronde koekjes uit met een golvende rand en maak drie kleine gaatjes in de helft.
Plaats in het bakblik en bak in de HLF bij 150 °C gedurende ongeveer 12 minuten.
Meng ondertussen de jam met de rum.
Verdeel de jam over de koekjes zonder gaten.
Bestuif de koekjes met de gaten met poedersuiker en leg ze op de jam.
Bewaar de Linzer ogen in een koektrommel.

Tip
Hoewel Linzer ogen klassiek gevuld zijn met bessenjam, kan naar keuze ook een andere jam gebruikt worden.

Bron: N.N.

Terug