Linzerogen

Linzerogen

    • voor het deeg
  • 450 g bloem
  • 300 g boter, kamerwarm
  • 150 g poedersuiker
  • 1 eidooier
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
    • voor het vullen
  • 1 eetl. rum
  • bessenjam
  • poedersuiker

Eerst alle ingredi├źnten voor het deeg snel samen kneden.
Vorm een bal, wikkel in plasticfolie en laat ongeveer 2 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg dun uit op een bloemig werkblad.
Knip ronde koekjes uit met een golvende rand en maak drie kleine gaatjes in de helft.
Plaats in het bakblik en bak in de HLF bij 150 ┬░C gedurende ongeveer 12 minuten.
Meng ondertussen de jam met de rum.
Verdeel de jam over de koekjes zonder de gaatjes.
Bestuif de koekjes met de gaatjes met poedersuiker en leg ze op de jamkoekjes.
Bewaar ze in een koektrommel.

Tip
Hoewel de Linzerogen gevuld zijn met bessenjam, kan ook een andere jam naar keuze gebruikt worden.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug