Licht boekweitbrood

Licht boekweitbrood

vegetarisch

  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 ei
  • wat water
  • wat kerriepoeder
  • zout
  • peper, uit de molen
  • volkorenkruimels
    • voor de boekweit
  • 150 g boekweit
  • 30 cl water, verhouding 1:2
  • 1 theel. soepblokjes
  • 1 laurierblad
  • 1 ui, gehakt, naar wens

Eerst de knoflook schillen en persen.
Peterselie wassen, goed drogen en fijn hakken.
Spoel de boekweit met heet water af en giet het in kokend water.
Voeg de kruiden toe en laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen, (de temperatuur verlagen).
Daarna ca. 20 minuten laten zwellen.
Om te zwellen, pak het in een deken, zodat de kern zich optimaal kan ontwikkelen.
Door het boekweit in een deken te wikkelen wordt het nog luchtiger dan wanneer het in een pan zwelt.
Hetzelfde geldt voor alle andere granen.
Meng de gekookte boekweit met ei en water (het mengsel moet goed bij elkaar houden) en breng op smaak met veel kerriepoeder, peterselie, knoflook, zout & peper.
Vorm er broodjes van en rol de kruimels er van alle kanten in.
Leg de broodjes op de grillplaat en bak ze in de HLF bij 200 °C gedurende ongeveer 20 minuten.

Tip
Gekookt boekweit kan gebruikt worden voor het vullen van broden, strudel, een groentegraanpan of als bijgerecht. Boekweitmeel is zeer geschikt voor pannenkoeken of als toevoeging van 10% aan het broodbakken.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug