Lasagne

Lasagne

  • 1 pak lasagnevellen
  • kaas, geraspt
  •  
    • voor de saus
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 400 g gehakt vlees
  • 12½ cl rode wijn
  • 1 kg tomaat, gepasseerd
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • oregano, gedroogd
  • basilicum, gedroogd
  • zout
  • paprika
    • voor de béchamelsaus
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 25 cl melk
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 3 eidooiers

Smelt eerst de boter voor de béchamelsaus en voeg de bloem onder voortdurend roeren toe.
Roer de melk er geleidelijk in en blijf roeren tot er geen klontjes meer over zijn.
Breng aan de kook en roer de Parmezaanse kaas erdoor.
Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Laat een beetje afkoelen en roer dan de dooier erdoor.
Schil knoflook en ui en hak ze in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een pan.
Bruin de knoflook en ui.
Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is.
Blus vervolgens met rode wijn en roer er tomaten en tomatenpuree door.
Breng op smaak met basilicum, oregano, zout & peper.
Vet het bakblik van de HLF in en voeg laag voor laag lasagnebladen, béchamelsaus en gehakt toe.
Bestrooi met kaas.
Bak in de HLF gedurende 40 minuten op 160 °C.
Neem een portie van de lasagne uit de HLF en serveer.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug