Lamsvlees – 75 minuten op 150 ℃ en daarna 15 minuten op 200 ℃
Lamsvlees staat bekend om de lange bereidingstijd.
De bereiding van lamsvlees in een HLF kan langzaam, op een lagere temperatuur, of snel, op een hogere temperatuur.
Garen op een lagere temperatuur zorgt voor een rijke smaakontwikkeling, omdat alle ingrediënten de tijd hebben om smaak af te geven.
Dit heeft dan ook vooral resultaat wanneer er veel aandacht wordt besteed aan de marinade.
Het langzaam garen van lamsvlees in een HLF doe je 75 minuten lang op 150 °C en daarna nog 15 minuten op 200 °C.
In het laatste kwartier kun je groenten en aardappelen aan de HLF toevoegen voor een complete maaltijd.
Ga je toch liever voor een wat snellere methode en haal je de smaak bijvoorbeeld liever uit een heerlijke saus?
Schroei dan kleinere stukken lamsvlees dicht door ze 2 minuten te bakken op de hoogste temperatuur en laat het daarna nog 6 minuten garen op 200 °C.