Kruimelige appeltaart

Kruimelige appeltaart

  • 40 g gemalen hazelnoten
  • 120 g bloem
  • 2 middelgrote eieren
  • één theel. bakpoeder
  • 2 tot 3 appels

Om de appeltaart in de HLF te bereiden, klop je eerst de twee eieren tot schuimig.
Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en smelt de boter in een klein pannetje.
Voeg de gesmolten boter en de vanillearoma toe aan de eieren en meng met de gebakken appelkruiden.
Voeg nu de bloem met het gemengde bakpoeder toe aan de gemengde eieren en melk en meng tot een deeg.
Bestrijk de bak van de HLF met wat boter en voeg het deeg toe.
Het deeg in de vorm gladstrijken.
Schil nu de appels en hak ze in stukjes van hapklare grootte.
Verdeel de fijngehakte stukken appel over het deeg.
U kunt ook de appelstukken desgewenst vooraf met het deeg mengen.
Voeg vervolgens de gemalen hazelnoten toe over het deeg en de appels.
Sluit de HLF en zet de oven op een baktijd van ongeveer 60 minuten.
Na ongeveer een half uur moet u het deeg bedekken met een transparante folie om eventuele vervuiling van de machine te voorkomen.
Na de baktijd de taart voorzichtig uit het blik halen en laten afkoelen op een taartenrek.

Bron: Heißluft Fritteuse

Terug