Kokosmacrons

Kokosmacrons

  • 3 eiwit
  • 180 g poedersuiker
  • 1 snufje zout
  • 140 g kokosnootvlokken
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder
  • wafelblaadjes
  • chocoladeglazuur
    • voor de chocoladecrème
  • 2 eieren
  • 100 g kristalsuiker
  • 80 g chocolade
  • 25 cl slagroom

Meng eerst de kokosnootvlokken met het puddingpoeder.
Klop het eiwit met een snufje zout en de poedersuiker stijf.
Giet het mengsel in het bakblik en bak het in de HLF bij 140 °C gedurende ongeveer 15 minuten.
In de tussentijd voor de chocoladecrème smelt de chocolade over het waterbad en laat het een beetje afkoelen.
Klop de slagroom stijf.
Klop de eieren met kristalsuiker tot schuimend.
Roer de chocolade erdoor en vouw de slagroom erdoor.
Knip cirkels uit de wafelbladen.
Smeer er de chocoladecrème overheen.
Knip cirkels van dezelfde grootte als de wafelbladen uit de kokosmassa en leg ze op de chocoladecrème.
Dompel de onderste rand in het chocoladeglazuur.

Tip
De kokosnootkoepels zijn nog makkelijker te maken als je ze volledig in het chocoladeglazuur dompelt en ze vervolgens in kokosnootvlokken rolt.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug