Kogelbiefstuk uit de airfryer

Kogelbiefstuk uit de airfryer

  • 4 stuks kogelbiefstukken
  • olie of roomboter, zie Tip
  • peper & zout naar smaak
  • 2 courgettes
  • 4 stuks zoete aardappel
  • 2 takjes salie

Laat de kogelbiefstuk een half uurtje op kamertemperatuur rusten.
Verwarm de airfryer 5 minuten voor op 200 °C.
Smeer de biefstuk (van normale, gemiddelde dikte) in met olie (of roomboter) en leg in de airfryer.
Draai de biefstuk halverwege de baktijd om.
Baktijd:
Rare = 3 minuten aan elke kant
Medium = 4 minuten aan elke kant
Well done = 5 minuten aan elke kant.
Ondertussen kun je in een grillpan of onder de contactgrill de groentes grillen.
Haal de biefstuk uit de airfryer en leg op een bord.
Dek de biefstuk af met aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten.
Bestrooi naar smaak met zou en peper.

Kogelbiefstuk uit de airfryer

Lekker met gegrilde courgette en zoete aardappel, besprenkeld met versnipperde salieblaadjes!

Tip
Gebruik een speciale, gekruide olie of kruid de biefstuk voor hij de airfryer ingaat, tijdens het rusten op kamertemperatuur.

Bron: Vlees.nl

Terug