voor 4 tot 6 porties
|
|
Scheur de gekookte kipfilet in stukjes.
Snijd bleekselderij, wortels en champignons in lange, dunne reepjes.
Doe de stukjes kip in een kom en voeg bleekselderij, wortel en champignons toe.
Voeg gember, suiker en kippenbouillonpoeder toe en meng.
Dit wordt de vulling van de loempia’s.
Kop het ei los en voeg de maizena toe, zodat er een dikke pasta ontstaat.
Zet weg.
Doe wat vulling op elk loempiavel en rol op.
Plak de uiteinden vast met het eimengsel.
Bestrijk voor een knapperig resultaat de loempia’s licht met olie.
Verwarm de HLF voor op 200 °C.
Doe de loempia’s in de mand van de HLF en stel de timer in op 4 minuten.
Serveer met zoete chilisaus.
Bron: NN
|
|
De wortelen eerst wassen en in kleine fijn dobbelsteentjes snijdenen.
Laat de maïs uitlekken.
Kook de wortelen en erwten in gezouten water tot al dente.
Ondertussen de koriander wassen, drogen en fijnhakken.
Was de ijsbergsla, slinger het droog en snijd het in dunne repen.
Haal de zaden uit de Spaanse peper en hak het fijn.
Meng de groenten met sesamolie, sojasaus, chili, koriander en sla en breng op smaak met peper en zout.
Klop het ei.
Leg een loempiavel klaar, bestrijk het met het ei en leg er een tweede blad bovenop.
Bedek het met groenten en rol het op.
Bestrijk de uiteinden met ei en druk ze goed samen.
Herhaal dit tot de groenten opgebruikt zijn.
Plaats de loempia’s in de mand van de HLF en bak ze ongeveer 15 minuten bij 200 °C.
Serveer krokante loempia’s onmiddellijk.
Tip
Serveer de krokante loempia’s met een dipsaus.
Bron: N.N.