Gebakken kipsalade

Gebakken kipsalade

  • 2 kippenborsten, à ca. 200 g
  • zout
  • peper, uit de molen
  • citroensap
  • peterselie, gehakt
  • olie
  • bladsla, naar keuze
  • 8 cherrytomaten
    • voor het paneren
  • meel
  • broodkruimels
  • 1 ei
  •  
    • voor de marinade
  • 2 eetl. azijn
  • 4 eetl. plantaardige olie
  • zout
  • peper, uit de molen
  • poedersuiker
  • mosterd

Hak eerst de peterselie fijn.
Snijd het vlees in reepjes van ongeveer 3 cm lang of in blokjes.
Wrijf in met peterselie, zout, peper en wat citroensap.
Stel in een rij op: eerst een bord met de bloem, dan een met geklopt ei en ten slotte een met broodkruimels.
Paneer de stukjes kip met bloem, ei en broodkruimels.
Bak het met een beetje olie op 150 °C gedurende ongeveer 7 minuten in de HLF.
Bereid ondertussen de salade voor.
Voor de marinade, meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Was de sla en centrifugeer droog.
Meng met de cherrytomaten en marineer alles.
Spreid uit op borden en leg de stukken kip erop.
Serveer de gebakken kipsalade direct uit de HLF.

Tip
De gebakken kipsalade uit de HLF smaakt ook heerlijk met een marinade van pompoenpitolie.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug