Kruidige kippenpan

Kruidige kippenpan

  • 200 g kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • rode wijn
  • rodewijnazijn
  • wat zetmeel
  • paprikapoeder
  • een snufje zout
  • beetje peper
  • ± een halve theel. zetmeel
  • chilipoeder
  • olijfolie
  • kardemom

Snijd de paprika eerst in kleine blokjes en doe ze dan in een schaal in de HLF.
Voeg een lepel olijfolie toe en laat de paprika's ongeveer 5 minuten zachtjes stomen in de HLF.
Schil ondertussen de ui en snijd deze in kleine ringen.
Na verloop van tijd de gehakte ui toevoegen en de ingrediënten nog 5 minuten laten stoven.
Terwijl de ingrediënten worden verwerkt in de HLF, kunt u beginnen met het wassen van de kipfilet en vervolgens met een schone keukenhanddoek afdrogen.
Snijd het vlees in dunne reepjes en breng op smaak met een snufje zout & peper.
Breng het verder op smaak met de kardemom en de paprika.
Voeg nu het gekruide vlees toe in de HLF, zet de machine op de frituurstand en laat alle ingrediënten ongeveer 20 minuten bakken.
Controleer de bereiding en roer af en toe goed met een houten lepel.
Meng ondertussen de rode wijn, een theelepel rode wijnazijn en ongeveer een halve theelepel zetmeel in een kleine kom. Vlak voor het einde van de kooktijd het rode wijnmengsel toevoegen aan de andere ingrediënten in de HLF voor ongeveer 5 minuten.
Roer opnieuw met een houten lepel goed door.

Bron: Heißluft Fritteuse

Terug