Kippenborst op gegrilde groenten

Kippenborst op gegrilde groenten

voor 2 porties

  • 2 kippenborsten
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 à 3 takjes tijm
  • 1½ paprika
  • ½ courgette
  • ½ teentje knoflook
  • 1 ui
  • 4 cherrytomaten
  • 1 à 2 eetl. plantaardige olie
  • zout
  • peper, uit de molen
    • voor de pesto
  • 2 handvol basilicum
  • 1 handvol peterselie
  • 50 g pijnboompitten
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 12½ cl olijfolie
  • wat zout

Maak eerst het kippenvlees schoon (de huid niet afsnijden), en wrijf er zout & peper op.
Verhit de plantaardige olie en bak de kippenborsten op de huidzijde ongeveer 2 minuten, draai ze om, voeg de rozemarijn toe en bak ze opnieuw gedurende 2 minuten.
Plaats het vlees op de grillplaat of in de bakvorm en plaats het in de HLF voor ongeveer 20 à 25 minuten bij 120°C.
Bak de pijnboompitten in een pan zonder olie tot ze geurig zijn.
Meng het met de geplukte peterselie, de geplukte basilicum, geraspte parmezaan, wat zout en 2½ cl olijfolie tot een pesto.
Laat de resterende olijfolie laat daarbij geleidelijk erin stromen.
Schil de ui en snijd in plakjes.
Was de courgette, snijd de steel af en halveer in de lengte.
Verwijder de kernen.
Snijd de brede zijde in tweeën en in dunne repen.
Zaad de paprika's, snijd de stronk weg en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Snijd de tomaten doormidden.
Schil de knoflook en snijd in dunne plakjes.
Rasp de tijm en hak deze fijn.
Bak de ui in hete olijfolie.
Voeg de paprika's toe en bak ze ongeveer 1½ minuut.
Voeg vervolgens courgette en knoflook toe.
Voeg na nog eens 1½ minuut de tomaten toe en breng de groenten op smaak met tijm, zout & peper.
Haal van de warmte en laat ongeveer 10 minuten staan.
Schik de kipfilet op de gegrilde groenten en de pesto erbij.

Tip
Kippenborst op gegrilde groenten kan ook geserveerd worden met geroosterde aardappelen.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug