|
|
Snij de kipfilet voor de kipnuggets in hapgrootte stukjes.
Klop de eieren los met room en zout.
Wentel eerst de kipstukjes door de bloem, dan door de eieren en paneermeel.
Bak ze in de HLF met een beetje olie op 180 °C voor ongeveer 9 à 11 minuten tot ze krokant zijn.
Zout de kipnuggets en serveer met zelfgemaakte frietjes.
Tip
Serveer zelfgemaakte dips en sauzen bij de kipnuggets.
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche
|
|
Verkruimel het brood tot paneermeel.
Meng de broodkruimels met de paprika, zout & peper.
Voeg vervolgens de olijfolie toe zodat je een mooi beslag hebt.
Pureer de kipfilet in een keukenmachine en voeg de peterselie, knoflook, een geklopt ei en ketchup toe.
Doe het tweede geklopte ei in een kom, klaar voor de beslaglaag.
Vorm van het kippenmengsel een nugget en bedek het met ei en vervolgens het paneermeel.
Kook 10 minuten op 200 °C in de HLF.
Als je merkt dat de kipnuggets droog worden, voeg dan halverwege het kookproces een beetje extra olijfolie toe.