Kiev kip

Kiev kip

  • 2 kippenborsten
  • 100 g zachte kaas, knoflook- en kruidensmaak
  • ¼ theel. knoflookpuree
  • 1 theel. peterselie
  • 1 ei
  • 100 g broodkruimels
  • zout
  • peper

Meng de helft van de peterselie, knoflook en zachte kaas door elkaar.
Met een deegroller de kipfilet platdrukken en vervolgens doormidden hakken.
Zo heb je een boven- en een onderstuk van de kippenborst en is het goed voor de vulling.
Plaats het mengsel in het midden en duw de twee kippenborsten samen.
Voeg in een mengkom de broodkruimels, zout, peper en de rest van de peterselie toe.
Bedek de kip in het losgeklopte ei en rol er het paneermeel in.
Kook op een 180 °C in de HLF gedurende 25 minuten of tot de kip gaar is.
Serveer.

Tip
Wanneer je kiev kip maakt, doe je de kippen kiev’s in een klein schaaltje in de HLF of in zilverfolie, omdat anders een deel van de zachte kaas eruit lekt en je een vreselijke branderige geur achterlaat in je keuken.

Bron: Recipe This

Terug