Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

  • 20 cl melk
  • 50 g suiker
  • 25 g gist
  • 1 snufje zout
  • 500 g bloem
  • 50 g boter
  • 1 ei
  • 100 g boter
  • 50 g suiker
  • 1 theel. kaneel
  • kaneel
  • suiker

Verwarm de boter en melk in een kleine pan.
Los de gist, 50 g suiker en een snufje zout erin op.
Meng ei, bloem en het eerder gemengde mengsel in een kom tot een glad deeg.
Laat het deeg dan ongeveer 1 uur rusten op een warme plaats.
Kneed het deeg vervolgens weer goed met de hand en rol het uit tot een glad deeg.
Verhit de boter met kaneel en suiker in een kleine pan en meng.
Zorg ervoor dat het mengsel niet te vloeibaar wordt.
Verdeel het suiker-kaneelmengsel royaal over het deeg.
Rol het deeg op en snijd ongeveer 2 cm dikke stukken af.
Plaats de deegbroodjes op het rooster van de HLF bekleed met bakpapier en bak ze op 180 °C gedurende ca. 15 minuten.
Na ongeveer 8 minuten voorzichtig draaien en de rest van de tijd bakken.
Verwijder de kaneelbroodjes uit de HLF en bestrooi met kaneel en suiker.

Tip
Als je wilt, kun je de kaneelbroodjes ook bedekken met een suikerglazuur.

Bron: ich koche

Terug