Kalkoenschnitzel

Kalkoenschnitzel

  • 500 g kalkoenborstfilet
  • 1 kleine courgette
  • 2 wortels
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 á 2 theel. maizena
  • 4 eetl. witte wijn
  • 2 eetl. wijnazijn, of appelazijn
  • 4 eetl. crème fraiche
  • zout
  • peper
  • 1 bosje peterselie
  • 500 g rijst
  • paprikapoeder, zoet of heet naar smaak

Bereid eerst de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de wortels en courgette in dunne plakjes, snijd de paprika's in blokjes.
Doe wat olie in de HLF.
Voeg de wortels toe en bak 5 minuten, kook dan de overgebleven groenten en bak nog eens 5 minuten.
Voeg de gepelde knoflook en kleine blokjes gesneden ui toe.
Snij de kalkoenfilet in repen en doe deze in de HLF.
Meng de maizena met wijn en azijn en giet het over het kalkoenvlees..
Laat nog eens 10 minuten koken.
Verfijn dan met crème fraîche en breng op smaak met paprika, zout & peper.
Bestrooi het geheel met gehakte peterselie en serveer de kalkoen met de rijst.

Tip
In plaats van rijst gaan noedels ook goed samen met de kalkoen.

Foto: Michael Rogner
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug