Ham-kaas-kruiden-ontbijtcroissant

Ham-kaas-kruiden-ontbijtcroissant

  • 2 pakjes bladerdeeg
  • 75 g ham (fijngesneden)
  • 75 g kaas (in fijne blokjes of geraspt)
  • 3 eetl. kruiden, fijngehakt, bijv. peterselie, bieslook
  • 20 cl zure room
  • eigeel
  • zout
  • paprika

Eerst de kruiden wassen, goed afdrogen en fijn hakken.
Snijd de ham en kaas in kleine blokjes en meng het met de kruiden en zure room.
Klop de eieren tot een gladde massa.
Spreid het bladerdeeg uit.
Snijd in de lengte in drie stroken.
Knip er driehoeken uit.
Bestrijk het met de geklopte eieren.
Breng het ham-kaasmengsel aan op het brede uiteinde.
Rol de driehoeken op tot croissants.
Smeer het ei ook aan de buitenkant erop.
Plaats de ham-kaas ontbijtcroissant op de (ingevette) grillplaat en bak in de HLF bij 160 °C gedurende ongeveer 20 minuten.

Tip
De ham-kaas-kruiden-ontbijt croissants kunnen worden bereid met elke kaas en ham naar smaak. Ideaal ook voor het overige gebruik en niet alleen voor het ontbijt, maar ook voor tussendoor of voor onverwachte gasten een geweldige, snelle snack.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug