Groentenuggets

Groentenuggets

  • 200 g aardappelen (bloemig)
  • 300 g groenten (bevroren, gemengd, bijv. erwten, wortelen, maïs)
  • 1 ei
  • 50 g bloem
  • 1 snuifje zout
  • 1 snufje peper
    • voor het paneren
  • 100 g bloem
  • 100 g kruimels
  • 2 eieren

Schil eerst de aardappelen en kook in heet water gedurende ongeveer 20 minuten.
Kook de bevroren groenten met een beetje water.
Zodra de aardappelen gaar zijn, druk ze door een aardappelpers of raspt ze met een keukenrasp.
Voeg de groenten, ei en bloem, zout & peper toe.
Vorm een rechthoekige massa.
Snijd rechthoekige klompjes uit het mengsel.
Draai eerst elk brood in bloem, trek door de geklopte eieren en rol in broodkruimels.
Bestrijk de groenten met een beetje olie en bak ze in de HLF gedurende 15 tot 20 minuten op 180 °C.

Tip
Groentenuggets worden het best geserveerd met een dipsaus.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug