Heerlijke ‘freestyle’ groentepan

Heerlijke ‘freestyle’ groentepan

  • 1 geel peaprika
  • 1 rode paprika
  • 2 courgette’s
  • 250 g champignons
  • venkel
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • peper & zout
  • olijfolie

Verwijder de zaden in de paprika’s, was en snijd ze in blokjes.
Was en snij de courgette’s in blokjes.
Was champignons en snijd in kwarten.
Was de tomaten en snijd ze in grote blokjes.
Schil de ui en snijd deze in halve ringen.
Snijd de knoflook in kleine stukjes of knijp het door een knoflookpers.
Snijd de venkel in stukken.
Meng vervolgens alles met een mengsel van olijfolie, 2 eetlepels water, zout & peper en doe het in de HLF bij een lage of gemiddelde temperatuur.
De kooktijd is weer afhankelijk van de gebruikte HLF en moet tussen de 25 en 35 minuten bedragen.

Tip
De hoeveelheden kunnen natuurlijk variëren afhankelijk van de appetijt en capaciteit van de HLF.
De ingrediënten zijn natuurlijk ook variabel.
Soms kan bijvoorbeeld broccoli toegevoegd worden.
Een HLF met draaiende roerarm, zoals de Tefal ActiFry 2 in 1, is bijzonder nuttig voor dergelijke groentepannen. Als men niet over zo' n roerarm beschikt, moet men één of twee keer omroeren.
Het resultaat is lekker met wat ciabatta brood. Maar natuurlijk is deze plantaardige groentepan ook een perfecte aanvulling op diverse vleesgerechten.

Bron: Heißluft Fritteusen

Terug