Groentechips

Groentechips

vegetarisch

  • 2 pastinaken
  • 2 rode bieten
  • 2 wortels
  • 2 zoete aardappelen

Verwarm de HLF voor op 180 °C.
Boen de aardappelen en groente schoon, en snijd of rasp ze daarna in heel dunne plakjes met een dunschiller, een mandoline of keukenmachine.
Dep de plakjes met een schone doek goed droog en haal ze iets los van elkaar.
Bestrijk ze vervolgens met olijfolie.
Doe alle groenteplakjes in de HLF of leg ze op een bakplaat.
Bak de zoete aardappel en andere groentechips in ongeveer 9 minuten gaar in de HLF en in 10 à 15 minuten in de oven.
Schud alles halverwege even goed door elkaar.
Zodra alles lekker knapperig is is het tijd om ze eruit te halen.
Bestrooi de chips tenslotte met zout en wat versgemalen peper.

Bron: Verse Oogst

Terug