Groente muffins

Groente muffins

vegetarisch

  • 1 à 2 eetl. olijfolie
  • 75 g bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • ¼ theel. natriumcarbonaat, en zout
  • 1 ei
  • 25 g zure room
  • ½ teentje knoflook, fijngemaakt
  • 50 g schapenkarnemelk, of karnemelk
  • 1 takje tijm
  • 1 snufje zeezout
  • peper, uit de molen
    • voor de vulling
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g tomaten, gedroogd, gehakt
  • 30 g verse spinazie
  • 100 g groene asperges
  • 20 g olijven, groen, gehakt
  • 1 rode paprika, gevild, in blokjes

Zeef de bloem en bakpoeder meng het in een kom.
Voeg zout en zuiveringszout toe.
Klop het ei apart en meng het met de olijfolie, zure room en karnemelk.
Voeg het mengsel toe aan de bloem en meng tot een glad deeg.
Breng op smaak met zout & peper.
Voeg de groenten toe en kneed alles door elkaar.
Vul het deeg in muffinvormen.
Bak de muffins in de HLF bij 140 °C gedurende ca. 10 à 15 minuten (afhankelijk van de grootte van de muffinvormen).
Tenslotte de temperatuur op 180 °C zetten en bestrijk de muffins met een beetje olijfolie en bak ze goudbruin.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug