Groene salade met geroosterde paprika

Groene salade met geroosterde paprika

vegetarisch

  • 1 rode paprika
  • 1 eetl. citroensap
  • 3 eetl. yoghurt
  • 2 eetl. olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 krop Romeinse sla, in brede stroken
  • 50 g rucola

Doe de paprika in de mand van de HLF en stel de timer in op 10 minuten en rooster de paprika's bij 200 °C tot ze licht geschroeid zijn.
Leg de paprika's in een kom en dek af met een deksel of folie.
Laat de paprika's 10 - 15 minuten rusten.
Snijd de paprika's in vier stukken en verwijder de zaden en de witte schil.
Snijd de paprika's in reepjes.
Meng de dressing in een kom met 2 eetlepels paprikapoeder, citroensap, yoghurt en olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Wentel de Romeinse sla en rucola in de dressing en serveer de salade.

Tip
De salade wordt het best genoten met zelfgebakken stokbrood of een plak vers gebakken, kruidig boerenbrood.
Als u wilt, kunt u noten, zaden, verse kruiden, enz. aan de salade toevoegen.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug