vegetarisch, voor 2 personen
|
|
Hak de ingrediënten voor de vulling in stukjes, meng ze samen tot een brij en breng het op smaak met zout & peper.
Was de paprika' s, snijd ze in de lengterichting doormidden, reinig ze en laat het uiteinde van de steel erop staan zodat de vulling tijdens het bakken er niet uitzwelt.
Vul de gehalveerde paprika's en plaats ze in de HLF en vul ze van boven af.
De roerarm van de HLF (indien aanwezig) moet uiteraard tevoren worden verwijderd.
Schakel de HLF in op 180 °C en controleer na ca. 8 minuten of alles in orde is, want de vulling moet mooi goudbruin en niet zwart zijn.
Haal de paprika’s er na ca. 10 minuten uit en plaats ze op een voorverwarm bord.
voor 2 porties
|
|
Was de paprika's, "onthoofden" en de zaden verwijderen.
Zet de kapjes met de steel voorlopig opzij.
Snijd het brood in kleine blokjes en leg het in een kom.
Voeg het gehakt, ei, slagroom, zout, peper, marjolein en karwij toe en meng goed.
Snijd de ui en knoflook in fijne blokjes en roer er ook door.
Doe het mengsel in de paprika's en vul ze zo vol mogelijk.
Bedek ze weer met de kapjes.
Plaats in de ovenschaal en bak in de HLF gedurende 10 minuten op 165 °C.
Meng de tomatenpuree met de gezeefde tomaten en een snufje suiker, voeg wat water, zout & peper toe en giet over de paprika.
Voeg het laurierblad toe en bak nog 30 minuten bij 160 °C.
Serveer de gevulde paprika's bijvoorbeeld met gekookte aardappelen en bladsalade.
Tip
In plaats van gekookte aardappelen gaat rijst, zoals zwarte rijst, ook heel goed samen met gevulde paprika's.
Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche