Gepofte aardappelen

Gepofte aardappelen

voor 6 porties

  • 6 aardappelen
  • 1 rode ui of 2 lente-uitjes
  • 6 tot 8 plakken salami of chorizo
  • ½ rode paprika
  • 100 g doperwten (vers of diepvries)
  • 1 eetl. zure room
  • 1 eetl. verse kruiden, zoals bieslook, dragon of peterselie (optioneel)
  • peper en zout naar smaak

Verwarm de HLF voor op 200 °C.
Maak de buitenkant van de ongeschilde aardappelen goed schoon en droog ze met keukenpapier.
Doe de aardappelen in de mand van de HLF.
Schuif de mand in de HLF en stel de timer in op 25 minuten.
Snipper in de tussentijd de ui.
Snijd de salami en rode paprika in hapklare stukjes.
Kook de doperwten in enkele minuten gaar.
Spoel af met koud water, laat uitlekken en zet weg.
Als u het signaal van de timer hoort en de aardappelen gaar zijn, zet u ze weg tot ze voldoende zijn afgekoeld om vast te pakken.
Snijd de bovenkant van elke aardappel en schep de kruimige binnenkant voorzichtig in een kom.
Meng de zure room met een vork door het aardappelkruim.
Voeg de salami, paprika, doperwten en verse kruiden (indien van toepassing) toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de gepofte aardappelen met het mengsel en serveer direct.

Bron: NN

Terug