Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

voor 3 tot 4 porties

  • 1 kleine ui
  • 300 g rundergehakt
  • 1 eetl. verse peterselie, gehakt
  • ½ eetl. verse tijmblaadjes, gehakt
  • 1 ei
  • 3 eetl. broodkruim
  • peper en zout naar smaak
  • extra: 20 cl van uw favoriete tomatensaus

Snipper de ui.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed.
Maak 10 tot 12 balletjes van het mengsel.
Verwarm de HLF voor op 200 °C.
Doe de gehaktballetjes in de mand van de HLF en schuif de mand in de HLF.
Stel de timer in op 7 minuten.
Doe de gehaktballetjes in een ovenschaal, voeg de tomatensaus toe en doe de schaal in de mand van de HLF.
Schuif de mand in de HLF.
Stel de temperatuur in op 160 °C en stel de timer in op 5 minuten om alles goed op te warmen.

Tip
Als lekkere snack kunt u de gehaktballetjes ook zonder tomatensaus serveren.

Bron: NN

Terug