Gebakken kip

Gebakken kip

  • 1 kip, jong, klaar om te bakken
  • zout
  • bloem
  • 1 - 2 eieren
  • paneermeel
  • olie

Snijd eerst de kip in vier stukken, verwijder de hals en de ruggegraat.
Snijd de binnenkant van de benen door, zodat ze er sneller gaar kunnen.
Zout het vlees goed.
Klop de eieren.
Maak een bord met bloem, vervolgens een met de eieren en ten slotte een met het paneermeel.
Haal de stukken kip in deze volgorde door de drie borden.
Bak de kipstukjes met een beetje olie bestreken in de HLF op 200 °C gedurende ongeveer 15 à 20 minuten.
Serveer de gebakken kip onmiddellijk.

Tip
Voor nog knapperiger paneren kunnen de kipdelen ook dubbel gepaneerd worden.
Voor een mooie bruine kleur, bedek of bespuit de kip meerdere malen met olie tijdens het bakken.

Bron: ich koche

Terug