Gebakken groenten

Gebakken groenten

  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 250 g champignons
    • voor het brood
  • 150 g meel (glad)
  • 200 g paneermeel
  • 2 - 3 eieren
  • zout
  • 1 theel. zonnebloemolie

Voor de gebakken groenten snijdt u de broccoli met een klein mesje in stukjes, verwijdert de stengel en snijdt de broccoliknoppen eventueel in de helft.
Blancheer de broccoli in een beetje gezouten kokend water en laat daarna afkoelen in ijskoud water.
Laat het drogen op keukenpapier.
Snijd de uiteinden van de courgette af, snijd de rest diagonaal in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Champignons schoonmaken, grote champignons doormidden of in kwarten snijden.
Wentel de groenten eerst door de bloem, door de geslagen en gezouten eieren, en tenslotte door de paneermeel.
Doe de groenten in de HLF, voeg wat olie toe en bak bij 185 °C gedurende ongeveer 8 - 10 minuten tot het knapperig is.
Scerveer de gebakken groenten met een dip naar keuze.

Bron: Ich koche

Terug