Gebakken aubergine

Gebakken aubergine

vegetarisch, voor 2 porties

  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g tomaten
  • 1 aubergine
  • ½ eetl. kruiden, gemengd, gedroogd
  • 1 punt mozzarella
  • plantaardige olie
  • ½ bosje basilicum
  • zout
  • peper, uit de molen

Schil eerst de ui en knoflook en snijd deze in fijne blokjes.
Was en snijdt de tomaten in blokjes.
Pak de mozzarella uit en snijd in plakjes.
Verhit de olie en bak de ui en knoflook.
Voeg de tomaten toe en kook ongeveer een kwartier lang.
Breng op smaak met het kruidenmengsel, zout & peper.
Was de aubergine en snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Plaats op de grillplaat of in de bakvorm.
Doe er wat tomatensaus en een plakje mozzarella op.
Bak in de HLF bij 180 °C gedurende ongeveer 20 minuten.

Tip
De gebakken aubergine kan worden geserveerd als voorgerecht, bijgerecht of hoofdgerecht.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug