|
|
Verhit de boter en de melk voorzichtig in een klein potje en los de gistblokjes, 50 gram suiker en een snufje zout na elkaar op in de karnemelk.
Kneed het opgeklopte ei, de bloem en het eerder gemengde melkmengsel in een kom met een blender tot een glad deeg.
Laat het deeg ongeveer een half uur rusten op een warme plaats.
Bedek de kom met het deeg met een schone keukenhanddoek en zet hem in de oven op middelmatige warmte.
Na de rustperiode het deeg opnieuw goed met de hand kneden en tot een glad deeg walsen.
Laat nu de boter, de kaneel en de suiker lichtjes opwarmen in een klein potje, maar laat het niet vloeibaar worden en meng het mengsel goed.
Verdeel het kaneelmengsel royaal over het gladde deeg.
Rol het deeg in een rol en snijd van elke rol stukken af die ongeveer 2 cm dik zijn.
Plaats een bakplaat op het rooster van de HLF en plaats de schijven op het rooster.
Programmeer nu het bakprogramma op 180 °C en laat het rooster met de slakken ongeveer 15 minuten bakken.
Na een baktijd van ongeveer 8 minuten de Franse broodjes voorzichtig met een spatel omdraaien.
Haal voorzichtig de zoete broodjes uit de HLF en bestrooi met kaneel en suiker.
Opmerking
Gistkoekjes uit Noord-Duitsland zijn niet alleen erg populair in Hamburg en Kiel, maar ook in andere regio's van Duitsland hebben de kleine koekjes met hun opvallende vorm grote waardering gekregen. Ontdek hoe u zonder veel moeite en met weinig vet heerlijke Franse broodjes kunt bereiden.
Bron: NN