Flammkuchen

Flammkuchen

  • 1 kg flammkuchendeeg, in vorm gesneden
  • 30 g crème fraîche
  • 25 g zure room
  • 1 snuifje zout
  • paprika
  • 1 takje tijm, geplukt blad
  • ½ sjalot, fijngesneden
  • 25 g spek, in blokjes gesneden
  • voor zelfgemaakt Flammkuchen deeg
  • 150 g bloem
  • 4 eetl. koolzaadolie
  • 6½ cl mineraalwater
  • 1 snuifje zout

Meng de crème fraîche en zure room en breng op smaak met zout, peper en tijm.
Snijd het deeg passend voor de HLF en verdeel de room gelijkmatig over het deeg.
Schil de sjalot en snijd deze in fijne blokjes.
Snijd nu het spek in grove stukken en bestrijk de room samen met de sjalotten.
Bak de flammkuchen op bakpapier bij 180 °C gedurende 10 à 13 minuten.

Tip
Waarom probeer je geen zoete variëteit? Maak gewoon een room van crème fraîche en geitenkaas. Gebruik vijgen of bosbessen als topping. Aan het einde van de rit wat honing op de flammkuchen uitspreiden. De baktijd en temperatuur komen overeen met die van de hartige variant.

Maak je eigen flammkuchendeeg: maak een deeg van bloem, olie, water en zout. Als het deeg te kruimelig of kleverig is, voeg dan wat meer olie en water of bloem toe.
Wikkel het deeg in plasticfolie en zet het ongeveer 30 minuten in de koelkast. Vervolgens uitrollen tot een maximale dikte van ½ cm. Het deeg kan nu belegt worden.
De kooktijd is ook afhankelijk van de dikte van het deeg.

Bron: Airfryerweb

Terug