Gefrituurde fetadriehoekjes

Gefrituurde fetadriehoekjes

vegetarisch, voor 15 stuks

  • 5 vellen filodeeg, ca. 200 g ontdooid
  • 1 eierdooier
  • 100 g feta
  • 1 lente-uitje
  • 2 eetl. verse platte peterselie, fijngehakt
  • peper
  • 2 eetl. olijfolie

Klop in een kom de eierdooier los en verkruimel de feta erbij.
Snijd het lente-uitje fijn.
Doe de peterselie en het lente-uitje in de kom en meng.
Breng op smaak met peper.
Snijd elk vel filodeeg in de lengte in drieën.
Schep 1 eetlepel van het fetamengsel op het uiteinde van elk stuk filodeeg.
Vouw de andere kant van het deeg over de vulling zodat er een driehoek ontstaat.
Blijf de driehoek vouwen totdat het hele stuk deeg is gebruikt en de vulling zich in een driehoek van deeg bevindt.
Doe hetzelfde met de rest van het filodeeg en de vulling.
Verwarm de HLF voor op 200 °C.
Bestrijk de driehoekjes met een beetje olie en doe ze in de mand van de HLF.
Schuif de mand in de HLF en stel de timer in op 5 minuten.
Bak de fetadriehoekjes tot u het signaal van de timer hoort en ze goudbruin zijn.
Serveer de driehoekjes op een schaal.

Bron: NN

Terug