Feta triangels

Feta triangels

vegetarisch

  • 1 eidooier
  • 100 g fetakaas
  • 2 eetl. peterselie, fijngehakt
  • 1 bosje lente-ui, ringen gesneden
  • vers gemalen zwarte peper
  • 5 vellen filodeeg, ontdooid
  • 2 eetl. olijfolie

Klop de eidooier in een kom en meng met de feta, peterselie en lente-ui.
Breng op smaak met peper.
Snijd elk filovel in drie repen.
Plaats een volle theelepel van het feta mengsel op de bodem van een reepje filovel.
Vouw een hoek van het deeg over de vulling om een driehoek te vormen.
Wikkel de strook verder in een zigzagpatroon totdat de vulling in een deegdriehoek wordt gewikkeld.
Vul de andere deegstroken op dezelfde manier met het feta mengsel.
Borstel de triangels in met een beetje olie en leg de driehoeken in de mand.
Doe de mand in de HLF en stel de timer in op 3 - 5 minuten.
Bak de triangels bij 200 °C goudbruin.
Bak de andere triangels op dezelfde manier.
Serveer de feta triangels op een bord.

Tip
Het filodeeg voor de feta triangels is verkrijgbaar in elke Aziatische winkel.
De vulling kan eenvoudig worden gevarieerd met andere kruiden, zoals bieslook.

Bron: ich koche

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug