Dikke pikante frieten

Dikke pikante frieten

  • 800 g aardappelen, vastkokende
  • 2 kleine gedroogde Spaanse pepers
  • ½ eetl. zwarte peper, vers gemalen
  • 1 eetl. olijfolie
  • ½ eetl. kerriepoeder

Borstel de aardappelen schoon onder stromend water.
Snijd in de lengte in 1½ cm dikke staafjes.
Spoel de aardappeltjes onder stromend water af.
Laat grondig uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Plet de pepers fijn (in een vijzel) en meng ze in een kom met de olijfolie, peper en kerriepoeder.
Dompel de aardappeltjes in dit mengsel.
Doe de aardappeltjes in de mand van de HLF.
Zet de timer op 20 à 22 minuten en bak de frieten op 180 °C tot ze goudbruin en gaar zijn.
Van tijd tot tijd omschudden.
Serveer de dikke frietjes op een bord en bestrooi ze met zout.

Tip
De dikke frietjes zijn bijvoorbeeld heerlijk bij een sappige steak of gewoonweg genoeg bij een dip of zelfgemaakte ketchup.
In plaats van de hele pepers, kunt u ook theelepel van versgemalen, gedroogde chilivlokken gebruiken.

Bron: ich koche

Terug