Vegetarische curry met kikkererwten en restjes groenten

Vegetarische curry met kikkererwten en restjes groenten

voor 2 personen

  • 400 g bloemkool
  • 2 theel. olie
  • kruiden naar wens:
    paprikapoeder, peper, kerriepoeder, garam masala kruiden
  • 150 g volkoren basmatirijst of zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • restgroenten:
    bijv. courgette / prei / tomaat
  • ½ theel. tomatenpuree
  • 200 g tomatenblokjes zonder zout, blik
  • 200 g kikkererwten, uitlekgewicht, blik
  • 2 theel. kokosmelk
  • handje verse peterselie of koriander
  • limoen

Was de bloemkool.
Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in blokjes.
Verwarm de airfryer of oven voor op 185 °C.
Meng de bloemkool met de helft van de olie en kruiden naar wens.
Bereid in de HLF voor 15 minuten of in de oven in 20 minuten.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.
Maak de paprika en de restjes groenten schoon en snijd in blokjes.
Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg kruiden en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten.
Voeg de paprika en restjes groenten toe en bak deze mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit nog even samen pruttelen.
Spoel de kikkererwten af.
Voeg de kikkererwten, geroosterde bloemkool en kokosmelk toe en kook het geheel nog 5 minuten.
Was de peterselie en snijd het fijn.
Garneer met peterselie en limoen.

Variaties
Vervang de groenten door (restjes) groenten die je in huis hebt.

Bron: Voedingscentrum

Terug