Couscoushambroodjes met verse kaasdip

Couscoushambroodjes met verse kaasdip

    • voor de couscoushambroodjes
  • 125 g couscous
  • 25 cl groentesoep, of water
  • 100 g magere ham
  • 1 wortel
  • 1 lente-uitje
  • 50 g havervlokken
  • 1 á 2 eetl. kruiden, fijngehakt
  • 1 ei
  • zout
  • peper, uit de molen
  • 1 mespunt nootmuskaat, gemalen
  • olijfolie
    • voor de verse kaasdip
  • 150 g roomkaas
  • 50 g zure room
  • 1 citroen, of limoen, sap en schil
  • zout
  • paprika

Giet de couscous in een ruime kom met kokende soep of kokend water, dek af en laat 2 á 3 minuten zwellen.
Snijd de ham in fijne blokjes, schil de wortel en rasp fijn.
Maak het lente-uitje schoon en snijd deze in fijne ringen.
De havervlokken, gehakte kruiden, ei en de specerijen mengen met de couscous als dit een beetje is afgekoeld.
Gebruik natte handen om ballen te vormen ter grootte van een golfbal, druk er goed op en maak er kleine broodjes van.
Bak in de grillpan van de HLF met ca. 1 theelepel olijfolie bij 180 °C gedurende 3 á 4 minuten, omdraaien en laat het nog eens 3 á 4 minuten bakken.
Roomkaas met zure room, citroensap en geraspte citroensap en zout & peper glad roeren.
Schik de couscoushambroodjes en serveer met kaasdip.

Tip
De couscoushambroodjes smaken ook goed als ze koud gegeten worden. Verfijn de kaasdip met verse kruiden, zoals bieslook, enz.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug