Courgette met gehaktvulling

Courgette met gehaktvulling

  • 1 grote courgette, ca. 400 g
  • 50 g feta kaas, verkruimeld
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • ½ eetl. zoete paprikapoeder
  • 200 g gehakt rundvlees, mager
  • peper, vers gemalen

Voor de courgettes met gehakte vulling snijdt u de uiteinden van de courgettes af en snijdt u de courgettes in 6 gelijke stukken.
Plaats de stukken rechtop en gebruik een theelepel om ze uit te hollen tot ½ cm aan de zijkanten en 1 cm aan de onderkant.
Bestrooi de binnenkant met een beetje zout.
Meng het gehakt goed met de feta, knoflook, paprikapoeder en peper.
Verdeel het gehakt in 6 gelijke porties.
Vul de uitgeholde courgettestukjes met gehakt en druk het mengsel aan.
Maak het oppervlak glad met een vochtige hand.
Plaats de courgettes in een ondiepe schaal (ongeveer 15 cm in diameter) en plaats de schaal in het mandje.
Schuif het mandje in de HLF en stel de timer in op 20 minuten.
Bak de courgettes met de gehakte vulling op 180 °C tot ze bruin en gaar zijn.

Heerlijk met gele rijst en geroosterde cherrytomaten.

Tip
Voor de gebakken cherrytomaten, voeg 250 g cherrytomaten toe aan het mandje bij de paniek en roosteren gedurende 3 tot 4 minuten bij 200 °C in de HLF. De tomaten worden gekookt wanneer de schil barst. Schik op elk bord naast de courgettes een of twee hoopjes tomaten met gehakte vulling.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug