Courgette met fijngehakte vulling

Courgette met fijngehakte vulling

vegetarisch

  • 1 courgette ca. 400 g
  • 50 g fetakaas
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ eetl. zoete paprikapoeder
  • 200 g magere rundergehakt
  • vers gemalen peper

Snij de einden van de courgette eraf en vervolgens in 6 gelijke stukken.
Leg de stukjes rechtop en hol ze met een theelepel tot een halve cm van de zijkanten en 1 cm onderaan.
Bestrooi de binnenkant met een beetje zout.
Meng het gehakt met feta, knoflook, paprikapoeder en peper.
Verdeel het gehakt in 6 gelijke porties.
Vul de uitgeholde courgettestukjes met het gehakt en druk het aan.
Maak het oppervlak glad met vochtige hand.
Leg de courgette in een ondiepe kom (ca. 15 cm Ø) en plaats de kom in de mand van de HFL en stel de timer in op 20 minuten.
Bak de courgettes op 180 °C tot ze bruin en gaar zijn.

Heerlijk met gele rijst en geroosterde kerstomaatjes.

Bron: ich koche

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug