Chocoladetaart

Chocoladetaart

voor 8 tot 10 porties

    • taart
  • 3 eieren
  • 12½ cl zure room
  • 150 g bloem
  • 150 g basterdsuiker
  • 125 g ongezouten boter
  • 40 g cacaopoeder
  • 1 theel. bakpoeder
  • ½ theel. baksoda
  • 2 theel. vanille-essence
    • chocoladeglazuur
  • 150 g chocolade
  • 50 g ongezouten zachte boter
  • 200 g poedersuiker
  • 1 theel. vanille-essence

Verwarm de HLF voor op 160 °C.
Doe alle ingrediënten voor de taart in een keukenmachine en meng goed.
Giet in een ovenschaal.
Doe de ovenschaal in de mand van de HLF.
Schuif de mand in de HLF en stel de timer in op 25 minuten.
Wanneer u het signaal van de timer hoort, prikt u met een satéprikker of vork in de taart.
Als de satéprikker of vork droog blijft, is de taart gaar.
Als dat niet zo is, doet u de taart terug in de HLF en stelt u de timer in op nog eens 5 minuten.
Haal de schaal uit de mand en laat afkoelen op een rooster.
Smelt in de tussentijd de chocolade au bain-Marie of in de magnetron).
Laat iets afkoelen en voeg vervolgens de andere ingrediënten voor het glazuur toe.
Haal de afgekoelde taart uit de ovenschaal en leg op een bord.
Bedek met chocoladeglazuur en serveer.

Tip
De baksoda kunt u indien nodig vervangen door bakpoeder.
U kunt het taartbeslag ook met de hand mengen,dat duurt iets langer.

Bron: NN

Terug