Chocolade muffins

Chocolade muffins

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 225 poedersuiker
  • 25 g cacaopoeder
  • 75 g melkchocolade
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • 5 eetl. melk
  • ½ theel. vanille-essence

Verwarm de HLF voor op 180 °C.
Meng in een grote kom de bloem, suiker en cacao door elkaar.
Voeg de boter toe en wrijf het in tot je een paneermeelachtige consistentie hebt.
Meng de melk en eieren samen in een kleine kom.
Voeg de vanille-essence en het ei en de melkmix toe in de grote kom, goed mengen.
Voeg een beetje water toe als het te dik is.
Verkruimel de melkchocolade in een boterhamzakje met een deegroller totdat je de gewenste maatstukken hebt.
Voeg de chocolade toe aan de mengkom en meng opnieuw.
Schep het mengsel in papieren muffinvormpjes en plaats die in de HLF.
Bak 9 minuten bij 180 °C, dan verminderen tot 160 °C voor nog eens 6 minuten.

Bron: Airfryerweb

Terug