Chocolade cupcakes

Chocolade cupcakes

voor 12 porties

    • voor het deeg
  • 125 g boter
  • 125 g suiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 á 2 theel. cacaopoeder
  • 2 eetl. melk
  • 2 eieren
  • 125 g bloem
  • 1 theel. bakpoeder
    • voor de topping
  • 250 g vanillepudding
  • 200 g boter
  • 50 g poedersuiker
  • chocola

Zeef eerst de bloem met bakpoeder en cacaopoeder.
Klop de boter met suiker en zout tot een romige massa.
Roer de eieren de een na de ander door elkaar.
Voeg de melk toe.
Voeg het bloemmengsel toe.
Vul het deeg maximaal twee-derde hoog in de siliconevormen.
Bak op 185 °C gedurende ongeveer 12 minuten in de HLF.
Verwijder ze en laat ze volledig afkoelen.
Bereid ondertussen de topping voor.
Bereid hiervoor de helft van het puddingpoeder volgens de verpakkingsinstructies, zodat de aangegeven hoeveelheid wordt verkregen.
Laat het afkoelen.
Smelt ondertussen de chocolade over een waterbad (au bain-marie) en laat het een beetje afkoelen.
Meng de boter geleidelijk in stukken in de pudding tot een schuimig mengsel.
Roer de chocolade erdoor.
Botercrème op de afgekoelde chocolade cupcakes smeren.

Tip
De ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug