Cheesecake met ricotta en citroen

Cheesecake met ricotta en citroen

voor 8 tot 10 porties

  • 1 (biologische) citroen
  • 500 g ricotta
  • 150 g suiker
  • 2 theel. vanille-essence
  • 3 eieren
  • 3 eetl. maizena

Verwarm de HLF voor op 160 °C.
Rasp en pers de citroen.
Doe ricotta, suiker, vanille-essence, 1 eetlepel citroensap en citroenrasp in een kom.
Meng de ingrediënten tot een homogene massa.
Voeg de eieren één voor één toe en roer goed.
Voeg de maizena toe en roer goed.
Schenk het mengsel in de ovenschaal.
Doe de schaal in de mand van de HLF en schuif de mand in de HLF.
Stel de timer in op 25 minuten.
De cheesecake is klaar als u de timer hoort en het midden is gestold.
Zet de schaal op een rooster en laat goed afkoelen.

Tip
Verkruimel voor het serveren wat biscuit over de bovenkant van de pudding voor een omgekeerde cheesecake.

Bron: NN

Terug