Champignon- of vleeskroketjes

Champignon- of vleeskroketjes

voor 8 porties

    • Vulling
  • ¼ ui
  • 100 g champignons
  • 20 g boter
  • 1½ eetl. bloem met kop
  • 50 cl melk
  • zout
  • gemalen nootmuskaat
    • Paneerlaag
  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 50 g broodkruim

Snipper de ui en snijd de champignons fijn.
Smelt de boter in een steelpan en bak de ui en champignons.
Voeg de bloem toe en roer goed.
Verwarm de melk en voeg deze beetje bij beetje toe aan het paddenstoelenmengsel in de steelpan.
Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt.
Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Laat 2 uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
Meng voor de paneerlaag olie en broodkruim.
Blijf roeren tot het mengsel weer los en kruimelig wordt.
Rol 1 eetlepel vulling door de paneerlaag tot de vulling volledig is bedekt.
Doe in de mand van de HLF.
Ga door tot de vulling op is.
Verwarm de HLF voor op 200 °C.
Schuif de mand in de HLF.
Stel de timer in op 8 minuten en frituur de kroketjes tot u het signaal van de timer hoort en ze knapperig en bruin zijn.

Tip
Voor vleeskroketjes vervangt u de champignons door 100 g fijngesneden kalfs- of rundvlees (riblap, schenkel).

Bron: NN

Terug