Cantharellengoulash

Cantharellengoulash

vegetarisch

  • 800 g cantharellen
  • 5 cl plantaardige olie
  • 100 g uien
  • 12½ cl zure room
  • 10 g paprikapoeder, zoete
  • 3 eetl. azijn
  • 1 theel. bloem
  • zout
  • peper, versgemalen

Maak eerst de chanterellen schoon en snijd deze in hapklare stukken, afhankelijk van de grootte.
Schil de uien en hak ze fijn.
Bak de uien met een beetje olie gedurende 1 á 2 minuten op 180 °C in de HLF.
Voeg paprikapoeder, azijn, cantharellen, zout & peper toe, meng goed door elkaar en kook nog eens 10 á 12 minuten tot het zacht is.
Roer ondertussen de zure room met de bloem tot een gladde massa.
Roer het onder de chanterellengoulash in de HLF en kook nog 5 minuten tot het gaar is.

Tip
Garneer de chanterellengoulash met zure room en bieslookrolletjes.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug