Bonte groentestrudel

Bonte groentestrudel

vegetarisch, voor 2 porties

    • voor de strudel
  • 1 pakje bladerdeeg
  • ½ bosje broccoli
  • 3 wortelen
  • ½ bloemkool
  • 1 paprika (rood)
  • 2 teentjes knoflook
  • karwijzaad, gemalen
  • zout
  • peper, uit de molen
  • 1 ei
  • 1 ui
    • voor de béchamelsaus
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 25 cl melk
  •  
    • voor de kruidensaus
  • 1 snuifje nootmuskaat, gemalen
  • 200 g yoghurt
  • 125 g zure room
  • ½ bosje bieslook
  • ½ bosje peterselie
  • wat verse dille
  • zout
  • paprika

Wast en reinig eerst de groenten en snijdt ze in hapklare stukken.
Kook in kokend gezouten water gedurende ongeveer 2 minuten.
Goed aftappen.
Schil knoflook en uien en snijd ze in kleine blokjes.
Voor de béchamelsaus smelt de boter, voeg eerst de bloem en daarna de melk toe en voortdurend roeren.
Voeg knoflook, ui, groenten, zout, peper en komijn toe.
Rol het bladerdeeg uit en plaats de vulling op het onderste derde deel.
Wikkel de zijkanten en rol het deeg in een stevige strudel.
Klop het ei en borstel in de strudel.
Bak ongeveer 25 minuten bij 180 °C in de HLF.
In de tussentijd de kruidensaus bereiden.
Hak de bieslook, peterselie en dille fijn.
Roer alle ingrediënten tot een gladde massa en breng op smaak.
Serveer de groentestrudel uit de HLF met kruidensaus.

Tip
Kleurrijke plantaardige strudel uit de heteluchtfriteuse smaakt ook koud.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug