Bokkepootjes

Bokkepootjes

  • 140 g boter
  • 140 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • sap van een ½ citroen
  • 2 eetl. rum
  • 270 g bloem
  • jam
  • 200 g chocoladeglazuur

Roer eerst de boter met de twee soorten suiker tot ze schuimig zijn.
Roer de eieren beetje bij beetje door elkaar, gevolgd door citroensap en rum.
De bloem aan het einde er doorheen doen.
Giet het deeg in een spuitzak met een stervormige tuit.
Bedek het bakblik met bakpapier (indien nodig vastleggen) en spuit het deeg in de gewenste vorm op het deeg.
Bak ongeveer 10 minuten bij 150 °C in de HLF.
Roer de jam tot een gladde massa.
Plak twee koekjes aan elkaar.
Smelt het chocoladeglazuur in een waterbad (au bain-marie).
Dompel de koekjes erin.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug