Biefstuk teriyaki met champignons & peultjes

Biefstuk teriyaki met champignons & peultjes

voor 2 personen

  • 2 biefstukken
  • 200 g peultjes
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • ketjap
  • sojasaus
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 middelgrote aardappels

Snij de biefstukken in reepjes en leg deze in een marinade van de sojasaus, olijfolie en ketjap.
Borstel de champignons schoon en snij ze in kwarten.
Was de peultjes en snij de ui in halve ringen.
Meng alle groenten door elkaar met één lepel olijfolie.
Schil de aardappels en snij er aan de onderkant een klein plakje af, zodat ze op een snijplank vlak blijven liggen.
Snij er met een scherp mes voorzichtig kleine plakjes in, maar niet helemaal doorsnijden tot de bodem.
Doe tussen de schijfjes wat olijfolie of kruidenboter.
Bestrooi met peper en zout.
Bak de aardappels 20 minuten in de HLF op 190 °C.
Schuif de aardappels naar de zijkant en leg de peultjes, ui, champignons en vlees in het midden.
Bak dit geheel nog een 5-tal minuten op 200 °C.

Bron: NN

Terug