Asperges

Asperges

  • asperges
  • aluminiumfolie
  • boter

Asperges voorzichtig schillen en de uiteinden afsnijden.
De geschilde asperges afdrogen met keukenrolpapier.
Snijd de asperges in twee stukken.
Leg de asperges op een stuk aluminiumfolie.
Voeg zout en wat vlokken boter toe aan de asperges.
Wikkel de asperges met boter in aluminiumfolie.
Vouw de aluminiumfolie in elkaar en sluit het goed zodat er geen vloeistof kan ontsnappen.
Doe het pakketje in de pan van de HLF.

Asperges

Kook de asperges in de HLF gedurende 25 tot 30 minuten op 180 °C.
Na ongeveer 20 minuten kunt u de asperges bekijken en met een mes of vork erin prikken om te zien of de asperges al de gewenste consistentie hebben.

Asperges

Opmerking
Sommige mensen vinden de asperges bijzonder zacht, terwijl anderen liever hun asperges met meer ‘bite’ lekker vinden.
De benodigde kooktijd is uiteraard altijd afhankelijk van de diameter van de asperges.
Bijzonder dikke asperges hebben een langere bereidingstijd nodig dan dunne asperges.
Het eindresultaat was als volgt.
Smaakvolle asperges in eigen sap gekookt, geserveerd met aardappelen, ham en hollandaise saus.

Asperges

Bron: Heißluft Fritteusen

Terug